Lizette

www.animalcontact.se

Om mig Snille Hästar Aktiviteter Mediaartiklar kontakt Gästbok Galleri Home
Jag "Lizette Åkerblom" bor med min man och mina två barn på en gård i Viaköp, som har gått i arv i flera generationer. Mina intressen för djur är stort och jag fortbildar mig regelbundet både via kurser och litteratur.

Jag är utbildad ridledare enligt SIF (Svenska Islandshästförbundet) och ger privat lektioner i mån av tid. Jag avlar och rider in mina hästar själv. Mitt intresse i hästarnas sätt att kommunicera har lett till att jag har den enda islandshästen i Sverige som kan både "SITT" och "LIGG" och en massa andra trick.

Jag är utbildad A-instruktör på hund och har haft mycket kurser i lydnad, spår och hundhantering mm i Brukshundklubbens regi. Tillsammans var jag och min förra hund en Belgisk vallhund (Tervuren) ett aktivt bevakningsekipage. När min hund blev till åren ägnade jag mig mer åt häst. Min trogna vän som håller ordning på gården är nu av rasen Kavkazskaia ovtcharka.

Min ambition är att få hjälpa fler att nå känslan av att vara ETT med sitt djur. Det ömsesidiga förtroendet med djur är något man bygger upp genom kunskaper att förstå djuret.

Jag har alltid haft djur omkring mig och söker alltid nya kunskaper för att öka mitt kunskapsarkiv.

En del människor har betytt väldigt mycket för mig under livets gång och låtit mig ta del av deras djurerfarenheter för att sedan via böcker och media förkovra mig vidare.

"Man måste våga för att vinna" pröva dina nya erfarenheter när du får en chans. Det är bara du och djuret som kan förändra er relation. Sök efter nya kunskaper aktivt, låt inte tankar som "det går inte" styra dig. Börja alltid med att rannsaka dig själv och våga be om hjälp !   Lycka till /Lizette.

Jag vill också tacka en god vän vid namn Lena Karlsson, som har hjälpt och inspirerat mig till att skapa denna hemsida. Tack Lena !